Μαϊδώνης Νικόλαος - Χειρουργός Οδοντίατρος

Παρασκευή
20-10-2017
  • Αναζήτηση

Η χρήση των ακτίνων laser στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική


radio-7Η ακτινοβολία laser εφευρέθηκε το 1960 και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σε πολλά επιστημονικά πεδία από την ιατρική έως την επικοινωνία και από την καθημερινή πράξη έως τις στρατιωτικές και βιομηχανικές εφαρμογές.
Η χειρουργική με τη χρήση των ακτίνων laser είναι μια σχετικά καινούργια χειρουργική μέθοδος που στηρίζεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των ακτίνων laser.
Περισσότερα...
 

Ιός του Δυτικού Νείλου.


O Ιός του Δυτικού Νείλου (ΙΔΝ) είναι μια δυνητικά σοβαρή ασθένεια. Το άρθρο αυτό, περιέχει σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε και να προστατευτείτε από τον ιό αυτό.
Περισσότερα...
 

Ανεπάρκεια του ενζύμου G-6-PD

Η G-6-PD (γλυκοζο-6-φωσφορικής αφυδρογονάσης) είναι ένζυμο απαραίτητο για την επιβίωση του ερυθροκυττάρου (του ερυθρού αιμοσφαιρίου -του κύριου κυττάρου του αίματός μας, αυτό που μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς μας), η βιολογική γήρανση του οποίου εξαρτάται από τη  μείωση του ποσού της. Όσο νεαρότερο είναι το ερυθροκύτταρο, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα G-6-PD περιέχει.

Περισσότερα...
 

Γρίπη: όχι αδιαφορία, όχι πανικός

Από τη φάση περιχαράκωσης του ιού στη ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, μεταβαίνουμε στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις 15 Ιουλίου 2009 για την αντιμετώπιση της επιδημίας νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η νέα γρίπη χαρακτηρίζεται από ευρεία και ταχεία εξάπλωση και από ήπιες κλινικές εκδηλώσεις στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων.

Περισσότερα...
 

Η νέα γρίπη προκαλεί λιγότερους θανάτους από την κοινή γρίπη.

Η νέα γρίπη ή αλλιώς η γρίπη των χοίρων προκαλεί τελικώς λιγότερους θανάτους από ότι η απλή εποχική ιογενής γρίπη, όμως ο χαρακτηρισμός της ως πανδημία τρομάζει και προκαλεί μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα στα κράτη σύμφωνα με δήλωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Περισσότερα...
 

Σημαντικά Θέματα

Αισθητική ΟδοντιατρικήΛευκάνσεις - Στεφάνες - Όψεις.
ΠροσθετικήΆμεσες οδοντοστοιχίες - Φωτοπολυμερισμός - Ανασύσταση.
Χειρουργική ΣτόματοςΕξαγωγές - Εκτομές - Διανοίξεις.

Η ώρα είναι