Μαϊδώνης Νικόλαος - Χειρουργός Οδοντίατρος

Παρασκευή
20-10-2017
  • Αναζήτηση

Γενικές Συμβουλές

Κάπνισμα και Στοματική Υγεία


smoking1aΤο κάπνισμα είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, αλλά ταυτόχρονα και μία από τις σημαντικότερες μάστιγες της υγείας, και αποτελεί μία από τις πλέον συνήθεις αιτίες θανάτου.
Περισσότερα...
 

Εγκυμοσύνη και Οδοντιατρική


pregkidΗ εγκυμοσύνη, η πιο μαγική λειτουργία στη φύση, είναι μία κατάσταση όπου ο γυναικείος οργανισμός υφίσταται πολλές αλλαγές κατά τη διάρκειά της. Σχεδόν όλα τα όργανα και τα συστήματα του οργανισμού παρουσιάζουν μικρές ή μεγαλύτερες μεταβολές. Έτσι, μεταξύ των άλλων αλλαγών υπάρχουν και αυτές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την οδοντιατρική. Είναι πολύ συνηθισμένο στα οδοντιατρεία να προσέρχονται έγκυες γυναίκες με γενικευμένη υπερτροφία των ούλων και ουλορραγία.
Περισσότερα...
 

Τρίξιμο Δοντιών

Πολλές φορές τρίζουμε ή σφίγγουμε ασυνείδητα τα δόντια μας κατά την διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, όταν νοιώθουμε ένταση, άγχος.
Όταν παρατηρείται συχνά μπορεί να προκαλέσει παθήσεις των σιαγόνων, κεφαλαλγίες και προβλήματα των δοντιών
Περισσότερα...
 

Πρώτες βοήθειες - Έκτακτα περιστατικά

Εάν έχετε πονόδοντο και αδυνατείτε να επισκεφθείτε άμεσα οδοντίατρο, δοκιμάστε τα εξής:
  1. Να πάρετε κάποιο αναλγητικό ή αντιφλεγμονώδες παυσίπονο.
  2. Εάν έχετε οίδημα (πρήξιμο) τοποθετείστε μια παγοκύστη στην εξωτερική πλευρά του στόματος και ξεπλύνετε με θερμό αλατόνερο αρκετές φορές.
Περισσότερα...
 

Η πρώτη επίσκεψη του μικρού παιδιού στον Οδοντογιατρό

paidiΟι γονείς πρέπει να έχετε θετική στάση. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. ώστε. να αντιλαμβάνονται αυτό που αισθάνονται οι ενήλικες. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ σημαντικό να μην μεταδίδετε την αγωνία που μπορεί να αισθάνεστε στην αίθουσα αναμονής του οδοντιατρείου. Ένας τρόπος μετάδοσης είναι η ομιλία.
Περισσότερα...
 

Σημαντικά Θέματα

Αισθητική ΟδοντιατρικήΛευκάνσεις - Στεφάνες - Όψεις.
ΠροσθετικήΆμεσες οδοντοστοιχίες - Φωτοπολυμερισμός - Ανασύσταση.
Χειρουργική ΣτόματοςΕξαγωγές - Εκτομές - Διανοίξεις.

Η ώρα είναι